Medborgarlandet

Vad är Medborgarlandet?

 

Valet är runt hörnet och samhället dras sakta itu medan vi tittar på. I oktober 2017 gav SVT klartecken att de stödjer processen att skapa ett K-specialprogram, en dokumentärfilm med utgångspunk från föreställningen ”Vinnaren tar allt”. Filmen kommer att sändas i mitten av nästa år. Vi som producerar och regisserar filmen heter Björn Wahlström och Nicholas Wakeham och är bosatta i Malmö.

 

Vi som filmare vill å ena sidan fånga kraften i mötena och framtagandet av föreställningen men samtidigt lyfta ut och förstärka dess grundfrågor, krafter och uttryck. Vi vill i filmen utforska och belysa de stora frågorna. Vilket samhälle vill vi ha?

 

 

 

Vem bestämmer och vilket ansvar har vi som medborgare? Vad är det som styr oss? Ska vi vara individualister eller tänka på alla? Och vilka är isåfall alla? Det här projektet är på riktigt. Det händer här och nu och det känns viktigt, både på ett medborgerligt plan och på ett personligt plan.

 

Vi har båda under åren filmat, klippt och producerat många olika produktioner inom olika genrer men få projekt har ens varit i närheten av hur viktigt det känns att skildra denna unika kraft som arbetet med föreställningen symboliserar.

 

Björn Wahlström & Nicholas Wakeham, filmare